Waar geloven wij in?
Er is zoveel meer aan funding te realiseren voor scholen waarmee zij hun onderwijs mooier kunnen maken. Wij willen hen daarmee graag helpen. We kennen de wereld om de onderwijswereld heen. We helpen scholen om hun blik te verruimen en mee te nemen in het maximaliseren van hun potentieel.

Wat beloven we?
Wij helpen scholen hun idealen te ontdekken en te realiseren. De mensen die werken voor ons bureau hebben een hart voor kinderen en het onderwijs. We geloven in het potentieel van kinderen. Rijke en betekenisvolle leeromgevingen dragen bij aan het realiseren van dat potentieel. De onderwijswereld wordt beter doordat we scholen helpen aantrekkelijk te zijn voor kinderen én leerkrachten.

Hoe doen we wat we beloven?
We hebben veel ervaring met het aanvragen van subsidies; van kleine speciale fondsen tot grote Europese subsidies. Naast onze kennis van bestaande regelingen bestaat onze meerwaarde eruit dat we zelf actief op zoek gaan naar additionele middelen binnen ons zeer brede netwerk.

André Guijs
Adviseur

André is een adviseur om mee te sparren en je door te laten inspireren. Naast het advieswerk blijft André actief betrokken bij scholen als interim-directeur en ondersteunt hij schoolleiders en teams bij visievorming. Zo adviseert en begeleidt André scholen met het realiseren van hun idealen of bij het ontdekken van mogelijkheden om de school/omgeving onderwijskundig aantrekkelijker te maken.

Anne Mossink
Adviseur

Al op de basisschool (in groep 4) deed Anne mee met een ontwerpwedstrijd voor een nieuw schoolplein. Het enthousiasme, de verbeelding en de creativiteit die hij toen had, kan hij nu kwijt in de projecten van Het Onderwijs Subsidiebureau. Zijn kennis en achtergrond in ruimtelijke ontwikkeling, klimaatadaptatie, civiele techniek en techniek op school, komen hierbij goed van pas. Als geen ander is Anne zich bewust van hoe de leefomgeving een impact kan hebben op de ontwikkeling van een kind. Hier denkt hij graag over mee!

Sofie Stehouwer
Stagiaire

Drie jaar geleden begon Sofie aan de bachelor Landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning, waar ze een voorkeur ontwikkelde voor projecten met als focus milieu, klimaatadaptatie en water. In haar omgeving ziet ze hoe belangrijk het is voor kinderen om een plek in de natuur te hebben waar ze zich spelenderwijs kunnen ontwikkelen, met onze projecten kan ze hieraan bijdragen! Daarnaast is ze bezig met een onderzoek over bewegend leren. Tijdens dit onderzoek kijkt Sofie onder andere naar hoe bewegend leren wordt ingezet in de les en hoe een schoolplein bewegend leren kan stimuleren. De resultaten van het onderzoek wil het Onderwijssubsidiebureau gebruiken om scholen nog beter en gerichter te adviseren!

Henk Boersema
Adviseur

Henk is altijd op zoek naar mogelijkheden om mensen te verbinden en blijvende waarde toe te voegen aan organisaties. Hij richt zich op vraagstukken die leven bij bestuurders en schoolleiding. Henk is in staat ingesleten gewoontes te doorbreken en met een vernieuwende blik naar oplossingen te zoeken en deze samen met u te vinden. Hij vindt het belangrijk dat mensen hun eigen identiteit en kracht ontdekken en inzetten. Zijn motto is: Maak de ander zichtbaar!